[Tekst

Jac en Bart hebben de nieuwe Swarovski BTX grondig getest en zijn ook erg onder de indruk van het fantastisch ruimtelijke beeld. "als je met een oog kijkt vullen je hersenen de rest in en nu doen ze dit niet, het kijkt natuurlijker maar dus ook veel rustiger" (aldus Jac)

DE SWAROVSKI BTX

Swarovski lanceert een nieuwe geweldige telescoop. De BTX. Dit is een telescoop met twee oculairen en hiermee benaderd deze telescoop de kijkervaring van een verrekijker. 

Binnen het concept van de ATX telescopen brengt swarovski een oculairmodule uit waardoor je nu met twee ogen kunt kijken, een dubbeltelescoop. De nieuwe oculairmodule past op de huidige ATX 65mm, ATX85mm en ATX95 mm. In combinatie met de 65 en 85mm geeft deze BTX een vergroting van 30x en in combinatie met de 95mm geeft de BTX een vergroting van maar liefst 35x.

De kijkervaring is totaal anders als dat je gewend bent met een reguliere telescoop. Het feit dat je met twee ogen kijkt veroorzaakt een heel nieuwe dimensie van kijken. Je hersenen maken er een driedimensionaal beeld van. Je krijgt als het ware de ervaring letterlijk voor de vogel te zitten. 

Wilt u dit ook eens ervaren? Kom dan een keertje langs op zaterdag of maak een afspraak. Onze medewerkers leggen alles met liefde voor vogels en natuur uit en je test de BTX onder genot van een bakje koffie in onze vogeltuin.

U bent van harte welkom.